Albert Koetzier haalt nostalgie naar boven met ‘Probeer Eens Te Lachen’

Dat de zoektocht naar een liedje van vroeger met als doel dit opnieuw uit te brengen steeds lastiger wordt, heeft Albert Koetzier aan den lijve ondervonden. De uit Amsterdam afkomstige zanger, die met name de afgelopen drie jaar zijn naamsbekendheid ontzettend heeft weten te vergroten, was al ver gevorderd met het opnemen van de Peter Blanker klassieker “’t is moeilijk bescheiden te blijven”.

Hij wist niet dat John de Bever daar ook mee bezig was en besloot op het moment dat hij hiervan op de hoogte werd gesteld op zoek te gaan naar een andere evergreen. Albert herinnerde zich dat hij vroeger vaak luisterde naar ‘Probeer Eens Te Lachen’ van André Hazes. Dat vond hij een prachtig liedje met een hele sterkte tekst die over een zwerver gaat die eenzaam door de straten loopt.

Albert: “Met het plan om van deze plaat een 2023 versie te laten maken bezocht ik wederom producer Mario Veltman. Op advies van Bram Koning nam ik daar mijn voorganger ‘Ik pluk de dag’ op. Vanwege de kwaliteit die hij heeft geleverd was de stap om weer naar de befaamde DiMario studio in Tilburg te gaan, snel gezet. Hij heeft voor ‘Probeer Eens Te Lachen’ een dikke vette orkestband gemaakt die warm en vol klinkt. Het nummer past perfect in mijn repertoire. Veel van mijn optredens vinden in de regio Amsterdam plaats en daar zijn de plaatjes van Hazes sr. nog steeds ontzettend populair. Overigens heb ik nog een aantal liedjes van Co van Raaijen op de plank liggen die ik in de toekomst nog wil lanceren. Ik heb de smaak nu goed te pakken en geniet van elk optreden. Ieder weekend staat mijn agenda goed gevuld en daar ben ik erg blij mee.”

De zingende stratenmaker trouwde op 3 juni jl. met Anja. Omdat Spanje hét favoriete land is van Albert en Anja gingen ze daar opzoek naar een geschikte locatie om elkaar het JA woord te geven. Gelukkig staat Anja voor de volle 100% achter de zangcarrière van Albert en kan hij gewoon doorgaan met datgene dat hij heel graag doet, namelijk het vermaken van zijn publiek met leuke muziek.

https://www.youtube.com/watch?v=FajxCT12l1k