Zwarte Cross Boogie: PRONK neemt Zwarte Cross-lied 2023 voor z’n rekening

“De rooie diesel löp mie deur de bèèèène!” Minder dan één week voor aanvang van de kermis zoals God ‘m bedoeld heeft flikkeren we (soort van traditiegetrouw) onze eigen festivalanthem door de glasvezelkabel: dit is Zwarte Cross Boogie. En je gaat ‘m nog veel horen. Of je nu wil of niet.

Speakers op 11, pak er maar een vrijmibobiertje bij en laat de boel eens even fatsoenlijk de boel want we zetten de klok op Rock. PRONK (in hoofdletters) is Pronk (zang en basgitaar), bijgestaan door een wisselende groep toprockers. In deze videotrip is dat: Tim Kampman gewapend met drie akkoorden en het heilige vuur, Dion Legebeke met d’r strot van gewapend beton en Ymte ‘Animal’ Koekkoek op de beat. Heerlijk toch?

Veul ‘ie de zommer? Hej ’n kop als ’n motor? Mooi. Pronk speelt, hoe kan het ook anders, op de Zwarte Cross. Vrijdag 18.30-19.30 in de Roadhouse. Bij zijn is meemaken.