Edwin E komt met 4e single “Rode wijn en zonneschijn”

Edwin kwam met de muziek in aanraking toen hij op zijn 12e jaar als trompettist bij de schutterij in zijn geboortedorp Gaanderen kwam en daar is de liefde voor de muziek geboren.

Enkele jaren heeft hij een amateurzender ‘Radio 2000’ gehad en samen met een vriend
(Raymond) werd Drive-in Show 2000 gestart die later ook stopte. Hij was 6 jaar lang de boekingsman van de band “Wat let ow” later begon hij een eigen band “Flexibel” en nam zelf de zang voor zijn rekening. Na 6 ½ jaar en 2 CD’S kwam er een einde aan de band “Flexibel”. Omdat éérst de toetsenist
Alfons aan kanker overleed en 2 jaar later ook bassist/gitarist Benny kanker had was voor Edwin de zin er af om door te gaan met deze band. Na het overlijden van zijn vader 1999 en moeder 2012 is het gemis van de muziek erg hoog en ging hij in 2017 de studio in om een lied op te nemen samen met Jannes. Dit lied, “Adio Amore Adio”, kwam uit in 2018. In 2019 ging Edwin opnieuw de studio in, om het lied “Evenwicht Wankelt” op te nemen.
Dit was een lied dat gaat over een donkere periode in het leven van Edwin en behoort tot de top 3 van de Gelderse Kleiroze van 2019 in Gelderland. In januari 2022 kwam de derde single uit, getiteld “Jaargetijden”. Geïnspireerd door de “lock”-DOWN, was het de bedoeling een vrolijke noot te brengen tijdens de lockdownperiode. Dus bewogen jaren heeft Edwin gehad en daarom komt hij nu in de zomer van 2023 met zijn 4e single “Rode wijn en zonneschijn ” een lied over dromen van liefde aan het strand met rode wijn en zonneschijn.