Zanger Erwin Fillee ontmoette Yvonne in Spanje

De in Ede woonachtige zanger Erwin Fillee brengt weer een nieuwe single uit. Hé He Yvonne is een gezellige, zomerse, toegankelijke zomerplaat die is opgenomen in de Evolution Sound Studio’s. Marco Luesink is verantwoordelijk voor de eigentijdse remake van deze oude hit van Rene Diepenbrock uit 1978.

Afgelopen februari bracht Erwin nog samen met zijn vrouw Willeke D’estell het nummer Ik wil jou in mijn armen uit.

Ik vind het leuk om twee keer per jaar een single uit te brengen. Gewoon voor de fun en als ie wordt opgepakt ben ik superblij. Ik treedt veelal op voor de jeugd van vroeger en kijk dan naar de nummers die ik ook voor die mensen zou kunnen zingen in plaats van het door iedereen steeds gezongen Kleine Café aan de Haven etc.

Je zal maar in een verzorgingshuis wonen of op de plaatselijke ouderenvereniging zitten en elke twee weken hoor je Kleine café en Kleine Greetje uit de Polder. De mensen die nu wat ouder zijn, zijn gemiddeld geboren in 1945/1950. Die willen dat soort nummers uit hun opa’s tijd niet meer horen. We zitten nu in een tijd dat je makkelijk liedjes van ABBA, The Crystals, oude Hazes, Rob de Nijs, Ronnie Tober en Imca Marina kan zingen.

En dat is wat ik al jaren met mijn vrouw doe, soloprogramma of duo, of samen met Mariska van Kolck, Justine Pelmelay, Conny Vink en good old Ronnie Tober. Ik zit nu 40 jaar in het vak en zeg altijd maar: Je kan beter het beleg tussen het broodje zijn. Ik bedoel hiermee te zeggen, aan de top (had leuk geweest) staat er altijd een enorme druk op je, maar als je er lekker tussenin zit en kwaliteit levert dan kan je het jaren volhouden. En zo af en toe een plaatje uitbrengen en soms ook op een festival staan is net zo leuk als in de huiskamer van een seniorenwoning. Dit is wellicht nog leuker omdat de mensen echt komen voor een gezellige middag of avond, aldus de altijd vrolijke Erwin Fillee.