Nieuwe single Rita Young – Vlaardingen mijn stad 2.0

De uit Vlaardingen afkomstige zangeres Rita Young heeft t.g.v. het 750-jarig bestaan van de stad Vlaardingen een
nieuwe single uitgebracht waarin ze haar liefde voor die stad op een bijzondere wijze kenbaar maakt.

De single “Vlaardingen mijn stad” verscheen eerder in een andere versie op haar album uit 1992, maar de talentvolle producer Arjan Venemann van AV Audio Productions wist er een prachtig 2.0 arrangement van te maken. Het nummer is opgenomen met diverse live instrumenten als gitaren, mandolines, trompet en trombone. De single is uitgebracht bij het Rood Hit Blauw platenlabel. Als het begrip “Forever Young” op iemand van toepassing is, dan is het wel op Rita Young. Al 62 jaar staat zij op de bühne, vaak met grote namen als Lee Towers, Ben Cramer, Saskia & Serge e.v.a. Haar repertoire bestaat uit mooie ballades, evergreens, country en feestmuziek, in diverse talen. Er verschenen tientallen singles van haar. Op haar 75e verjaardag verscheen de single “Liefde voor eeuwig” en werd speciaal als verjaardagscadeau geschreven door Frans Bauer. Ook verscheen toen het boek “Kanjer” dat gaat over haar artiestenleven, geschreven door Rein Wolters. Rita is niet alleen zangeres, maar ook een voortreffelijke presentatrice. Haar laatste single “Ik ben een vrouw” gaat over haar
levensloop en dateert uit 2022. Het nummer werd geschreven door John Collee en de muziek/productie was in handen van Arjan Venemann.
Naast haar vaste radioprogramma “Op de koffie bij Rita” bij Omroep Vlaardingen organiseert zij diverse shows met
artiesten. Ook heeft zij veel talenten ontdekt door haar eigen shows en met het Vlaardingse Songfestival. Ze heeft vele acties georganiseerd voor goede doelen en vaak met medewerking van bekende artiesten.
De videoclip is gemaakt door Jaap van Didden van JVD Recording samen met Perry Zuidam. Aan de clip werkten o.a. mee Burgemeester Bert Wijbenga van Vlaardingen en de Vlaardingse artiesten als De Wannebiez, Wim Kerkhof (Amazing Stroopwafels), Angelina Marseille, Johnny Valentino, Orgel Joke en Sandy Struijs.
“Vlaardingen Mijn Stad 2.0“ is te beluisteren en te downloaden bij de bekende portals waaronder Spotify, Apple Music en Deezer.