Nieuwe single Dick Treesie – Tante Klaar

Dick richtte de Stichting De Huiskamer van Oost op in zijn woonplaats Haarlem. Een plek in Haarlem Oost voor ouderen, minder bedeelden, mensen met gezondheidsproblemen en het is een wijk die veel eenzaamheid kent.

De stichting van Klootwijk ( Treesies echte naam) houdt dagelijks kleine evenementen, koffiemiddagen en andere activiteiten. Ook kunnen de Haarlemmers er terecht voor advies over wmo-aanvragen.

“Zoveel mensen in de wijk beleven plezier en geluk aan deze plek.” Ze maken nieuwe vrienden, drinken een kopje koffie, doen een spelletje. Het is zo belangrijk voor de ouderen en de eenzame mensen dat de Huiskamer van Oost blijft bestaan en hier mag blijven. Daarom moet er geld komen en hoop ik dat heel Nederland straks in alle kroegen en feesten mijn nieuwe single ‘Tante Klaar’ gaat draaien. Met miljoenen streams en optredens kan ik geld inzamelen voor deze mensen. Het gaat niet om mij, maar om de mensen in de wijk. Ik ben bijna 67 jaar en wil graag iets moois voor anderen achterlaten in mijn leven”.

Het idee voor dit nummer, een cover uit 2005 van Ronald Moonen, ontstond na een bezoek van Jeroen van der Boom aan de Huiskamer van Oost. “Jeroen heeft belangeloos bij ons opgetreden en na afloop vertelde ik hem over de plannen voor een nieuwe single voor de Stichting. Hij riep meteen dat ik een nieuwe versie zou moeten opnemen van ‘Tante Klaar'”, aldus Treesie. “Het leuke is ook dat wij hier elkaar allemaal bijnamen geven. En laat er nou net een dame zijn die wij al jaren Klaar noemen. Een enige vrouw vol temperament en het is echt altijd feest als zij er is”.