‘Mannen met paarden’ titel nieuwe single Peter Wessel

Met trots presenteert Peter Wessel hierbij zijn nieuwste, Zeeuwse single “Mannen met paarden”. Het betreft ook nu weer een bijzondere samenwerking. Deze keer met gipsy gitaarvirtuoos Vincent Chambon.

Geheel in de sfeer van het lied vlecht Vincent zijn fabuleuze gitaarspel als een fijne draad door de melodie van de song.
Het nummer heeft qua thema zijn wortels in de jaren dertig van de vorige eeuw. Het is een moderne protestsong losjes gebaseerd op het boek van John Steinbeck: The grapes of wrath. Het is de tijd van The Great Depression en de zogenaamde Dustbowl. Weliswaar worstelen we tegenwoordig met serieuze klimaatproblemen veroorzaakt door menselijk handelen. Dat soort problemen zijn echter niet nieuw. The dustbowl is een tragisch voorbeeld hoe het verschrikkelijk mis kan gaan als we niet met respect onze aarde behandelen en bewerken. Het lied is op alle streaming platforms te beluisteren en wordt tevens vergezeld van een videoclip.