FEMKE ging viral op TikTok en releast nu haar eigen EP

Op 26 mei 2023 bracht zangeres en songwriter Femke Schaepkens onder de nieuwe artiestennaam FEMKE de eerste single uit van haar EP “Issues”. Wekelijks kwam er een single online en nu werd de laatste single in de reeks en daarmee ook de volledige EP gepresenteerd.

In de afgelopen weken bereikte FEMKE al vele fans met haar muziek. Op TikTok bereikten verschillende video’s rondom haar EP gemiddeld 15.000 views per keer en ging zij onlangs viral met een cover die in totaal 1,6 miljoen keer bekeken werd! Op Spotify werden haar singles al zo’n 5000 keer gestreamd. Met haar debuut-EP “Issues” wil FEMKE een steun zijn voor jongeren die kampen met dezelfde struggles als zij. De onderwerpen van de songs zijn dan ook diverse issues die vele luisteraars zullen herkennen. Met de laatste track op haar EP biedt de Vlaamse singer-songwriter de oplossing om met deze obstakels om te gaan.

Hoewel FEMKE pas 17 jaar is, is zij zeker geen onbekende in de muziekwereld. Zo bereikte de in Zutendaal woonachtige zangeres in 2020 de halve finales van The Voice Kids Vlaanderen en won zij in 2021 de Limburgse finale van de Nederlandse Kunstbende. De single “Breathe” die zij als vervolg hierop uitbracht, werd goed ontvangen.

Het nummer “Breathe” schreef FEMKE naar aanleiding van haar ervaring door deelname aan The Voice Kids Vlaanderen. Ze kreeg voornamelijk positieve reacties, maar ook een aantal vervelende reacties via social media. Als toen nog 14-jarig meisje, was dat moeilijk om mee te dealen. Ook de songs op haar nieuwe EP “Issues” gaan over dergelijke onderwerpen, zoals onzekerheid, relaties die uit elkaar vallen en geen zin hebben om van alles te “moeten”. Onderwerpen waarvan FEMKE zeker weet dat andere jongeren er ook mee te kampen hebben. Met haar songs wil ze steun bieden, een vriendin op afstand zijn. Jongeren laten zien dat ze niet alleen zijn en ze tools geven om zelfverzekerd door het leven te gaan.

 

De EP “Issues” is te streamen via alle bekende platforms.