De Suskes nieuwe single;  Heen En Weer

De Suskes in een trio bestaand uit: Sipke de Boer-Zang/Bas, Sytse Haima-Zang/gitaar en Wouter Bouma-Drum/zang. De band is opgericht in 2009.

De eerste elf jaar werd de complete ritmesectie gedaan door Koos Keus, maar in 2020 werd hij vervangen door
Wouter. Ook heeft Sipke toen de keuze gemaakt om de basgitaar te bespelen i.p.v. de gitaar. Na vooral veel covers te hebben gespeeld, wordt er steeds meer eigen werk aan de setlijst toegevoegd. Dit resulteerde in oktober 2019 in het plattelandshitje ‘Boeren aan de macht’, wat uiteindelijk het lijflied werd Tijdens het boerenprotest in 2019. Dit nummer heeft inmiddels al 1 miljoen streams op Spotfy. De andere agrarische hit ´Melken doe je zo´ is
inmiddels ook de 1 miljoen views voorbij op YouTube. De single ´Donders machtig mooi´, was een kneiter van een hit. Deze Hollandse nieuwe stond 16 weken in de RADIONL top 30 en de Oranje top 30. De single ´Illlegale kroeg stond 3 weken in de Oranje top 30. Sipke en Sytse schrijven eigen nummers aan de lopende band en brengen ook met regelmaat solowerk uit, meestal in de Friese taal. Maar als er iets in het Nederlands wordt geschreven, dan gaan de heren luisteren of het eventueel geschikt is voor De Suskes.