Bianca uit Melick zingt Duitse hit in het Limburgs

Witse waats doe veur mich bös is de titel van de nieuwe single van zangeres Bianca Balendonck uit Melick. De bijbehorende videoclip werd opgenomen in Spanje. Het zorgt voor een bijzondere sfeer.

Zangeres Bianca Balendonck komt deze week met haar sprankelende nieuwe single “Witse waats doe veur mich bös”. De bijbehorende videoclip is opgenomen in het zonnige Spanje en ademt een betoverende sfeer uit die je meeneemt naar een andere wereld.

Wat deze release nog specialer maakt, is het feit dat Bianca elk jaar deelneemt aan de TVEllef kijkersreis. Dit jaar bracht de reis haar naar de Spaanse badplaats Calella. In een idyllisch, schilderachtig dorpje in de buurt werd de videoclip opgenomen, waardoor de prachtige omgeving een centrale rol speelt in de prachtige beelden die je te zien krijgt. Het is alsof je jezelf onderdompelt in een heerlijke vakantiebestemming.

“Witse waats doe veur mich bös” is een hartverwarmend lied dat vertelt over een gloednieuwe liefde. Het gaat over een situatie waarin de ander een eerdere relatie heeft beëindigd om te kiezen voor de zangeres. Het nummer zelf is een cover van het beroemde schlagerduo ‘Die Amigos’ uit Duitsland, en Bianca heeft er haar eigen, unieke twist aan gegeven. Met haar kenmerkende stem en vriendelijke uitstraling weet ze je keer op keer te raken.

Bianca Balendonck, de zingende pedicure uit Melick, gemeente Roerdalen, heeft in een mum van tijd een gevarieerd repertoire weten op te bouwen waarmee ze elk optreden omtovert tot een bruisend feest. In 2022 schitterde ze als de vertolker van de titelsong “Quanta Costa” voor de populaire TVEllef-soap in Spanje. Daarnaast heeft ze ook het podium gedeeld met collega zanger JimmyKe tijdens het onvergetelijke Oktoberfest in Sittard.

De vastelaovend kon dit jaar niet voorbijgaan zonder de aanstekelijke klanken van Bianca. Ze scoorde een bescheiden hit met haar aanstekelijke liedje “Harie”, dat het publiek in vervoering bracht en zeer geliefd was tijdens diverse festiviteiten en optochten.

Bianca Balendonck is een ster in opkomst: met haar vriendelijkheid uitstraling en passie voor muziek weet ze elk publiek in te pakken.

Op 18 augustus zal Bianca te zien zijn op het podium van de Heifieste in Neeroeteren (B) en het publiek haar nieuwe nummer “Witse waats doe veur mich bös” laten horen. Deze speciale gelegenheid wordt aangegrepen om niet alleen het 25-jarig jubileum van het festival te vieren, maar ook om het publiek te trakteren op een onvergetelijk optreden van Bianca.