Tesca’s eerste eigen project: Zoals de Zon

Al heel wat jaren is Tesca actief in de muziek. Het begon ooit met zangles, vervolgens talentenjachten, optredens en heel wat demo’s gemaakt. De nummers die uitgebracht zijn, stond ze altijd achter. Toch was het nooit helemaal van haar. Dit nummer “Zoals de Zon” is wel helemaal haar ding.

Het is origineel een nummer uit Zuid-Afrika. Tesca hoorde een aantal jaar terug dit nummer en het liet haar niet los. Ze heeft contact gezocht met de zangeres en die gaf haar zegen om dit nummer uit te brengen in het Nederlands.
Tesca herschreef de tekst met haar eigen woorden, zodat het helemaal op haar sloeg.

Het nummer gaat over een relatie: dit gaat nooit alleen maar over rozen. Je hebt altijd pieken en dalen in een relatie. De vraag in het nummer is dan ook, of er maar een ware voor je is of dat je je geluk bij iemand anders gaat zoeken. Zo had Tesca ook een moeilijke periode. In 2019 toen ze dit nummer schreef, moest haar man een openhart operatie ondergaan en had daarnaast had hij een burnout. Dit is verschrikkelijk voor haar man, maar dit had ook een enorme impact op haar en haar relatie. Nu een aantal jaar later zijn ze nog steeds gelukkig samen.

Het was nog een hele klus om de juiste muzikanten en producer te vinden. Het moest natuurlijk allemaal perfect zijn met wat Tesca in haar hoofd had. Live instrumenten voor het optimale resultaat. Tesca kwam in aanraking met Des’ray (zangeres van 2 Brothers on the 4th Floor). Zij en haar man hebben een studio in Hilversum. Zij vonden het nummer erg mooi en het genre (pop met vleugje country) past heel goed bij ze. Ook was er een persoonlijke klik hoe ze allebei in het leven staan. Daarnaast werken zij met goede muzikanten en zij zijn met het nummer aan de slag gegaan. Des’ray (Desiree Manders) heeft ook de koortjes ingezongen van het nummer.

Nadat het nummer klaar was, kon de clip eindelijk opgenomen worden. De zus van Tesca speelt hierin de hoofdrol. De clip is in Lelystad opgenomen, de stad waarin Tesca woont.