Roy van der Veen en Akkelien Edes lanceren als gelegenheidsduo nieuwe versie van ‘Zoals vrienden doen’

Eigenlijk is het heel bijzonder te noemen dat de Nederlandstalige feestartiest Roy van de Veen samen met rockzangeres Akkelien Edes de studio van Roy Otters zijn ingedoken om een hedendaagse versie van ‘Zoals vrienden doen’ op te nemen.

De aanleiding hiervoor ontstond tijdens de debuutsingle presentatie van Roy van der Veen die op 6 januari jl. plaatsvond. Akkelien was één van de gastartiesten en heel spontaan zongen ze samen Lady Gaga’s wereldhit
‘Shallow’. Omdat er vanuit het publiek al veel leuke reacties kwamen dat hun stemmen goed bij elkaar passen, leek het beiden een goed plan om iets samen te doen. Als de buitenkant dat zegt, moet de binnenkant dat ook maar doen’, aldus Roy en Akkelien.

Op dat moment hadden ze nog geen enkel idee welk lied zij in een nieuw jasje wilden steken. Marco Edes, de man van Akkelien hoorde toevallig op de radio de originele versie van ‘Zoals vrienden doen’ (Bonnie en José). Hij gaf aan dat wellicht een snellere versie die bovendien muzikaal een stuk vrolijker zou klinken, de moeite waard zou zijn om daarover na te denken. Het idee viel in goede aarde en werd doorgestuurd naar ANRO Productions. Roy Otters is er meteen mee aan het werk gegaan en voordat ze het wisten was de nieuwe band al klaar. Inmiddels zijn de opnames afgerond en zijn de beelden van de clip ook geschoten.

De officiële singlepresentatie vindt vandaag plaats bij Bar Dancing US MEM in Leeuwarden. Meewerkende artiesten zijn: Sa Siersema, Zanger Damien Mrozewski, Hermina Noordstra, Martin Ganzeveld.De aanvang is vanaf 20.00 uur en de entree is gratis.

De single ‘Zoals vrienden doen’ is vanaf 12 mei 2023 te streamen bij de bekende portals. De clip, opgenomen door Roy Otters, is te bewonderen op Youtube en de socials van Roy van der Veen en Akkelien Edes.
Zowel Roy als Akkelien zijn zowel solo als gezamenlijk te boeken bij Zijlstra Sound & Events. RTV: Bertie Verplak.