Nieuw album 3JS ; Mooie Tijden

Op 9 juni verschijnt het nieuwe album van de Volendamse band 3JS. De titel van het album is Mooie Tijden.

Fans hebben lang moeten wachten op nieuw werk van 3JS, na het verschijnen van het nummer 1-album De Aard Van Het Beest. Toen de heren de vraag kregen wat er nog op hun wensenlijstje stond voor een volgende plaat, antwoordden ze dat ze graag nog eens wilden samenwerken met een grote internationale producer en mixer. Die vonden zij in Bob Clearmountain, die een belangrijke rol had in de plaatopnames van legendarische albums als Tattoo You van The Rolling Stones, Born In The U.S.A. van Bruce Springsteen, Let’s Dance van David Bowie, Reckless van Bryan Adams en Avalon van Roxy Music. Ze mochten zelfs een dagje bij Bob Clearmountain thuis op bezoek, waar zijn beroemde mixtafel prominent in de huiskamer staat.

Goede vriendin Lori Lieberman, de Amerikaanse zangeres die in 1972 de eerste opname maakte van ‘Killing Me Softly With His Song’, heeft de Amerikaanse begeleidingsband voor de opnames van Mooie Tijden samengesteld. Deze bestaat uit een aantal van de beste muzikanten van de Amerikaanse westkust, waaronder Sean Hurley (Lana Del Rey, John Mayer), Victor Indrizzo (Beck, Alanis, Lizzo), David Delhomme (Marcus Miller, Eric Clapton), Greg Leisz (Bruce Springsteen, Mark Knopfler, Bon Iver) en Davey Chedwiggen (The Black Keys). Met deze fenomenale sessiemuzikanten werden in acht dagen tijd veertien nieuwe nummers opgenomen. Tien komen er uiteindelijk op het album. De Amerikanen omschreven de liedjes van de 3JS als ‘Dutch Americana’.

De albumtitel  is, zoals gewoonlijk voor 3JS, vernoemd naar een liedje dat op de plaat te vinden is. Het liedje ‘Mooie Tijden’ gaat over een vriend die zelfmoord heeft gepleegd, maar in plaats van dat tragische feit zelf centraal te stellen, worden de fijne momenten herdacht. “Het vasthouden van mooie herinneringen is de rode draad op het album”, licht Jan Dulles toe. “Het is een mooie, positieve titel, maar ook wel dubbelzinnig.” Momenteel zijn de 3JS in de Nederlandse theaters te zien met hun show 15 Jaar 3JS. Tijdens deze show worden acht van de tien nummers van Mooie Tijden gespeeld.

Over 3JS
Met het debuutalbum Watermensen breekt de Volendamse band in 2007 nationaal door. Vijf singles van dat album bereiken de hitparades, waarvan drie zelfs de top 10: ‘Net Alsof’, ‘Wiegelied’ en het titelnummer van het album. Daarna is de band rondom Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jaap de Witte niet meer weg te denken van de radio. In 2013 heeft het drietal al zoveel hits op zak dat de verzamel-cd Totzoverder verschijnt, met hierop ook de nummer 1-hits ‘Wat Is Dromen’ (een duet met Ellen ten Damme) en ‘Je Vecht Nooit Alleen’. Jaap de Witte verlaat na die verzamel-cd de band, waarna zoon Jan het stokje overneemt. Op het album De Aard Van Het Beest wordt hij opgevolgd door Robin Küller. Met dit album weten de 3JS voor het eerst de nummer 1-positie in de Album Top 100 te bereiken.

Release datum: 9 juni 2023

Tracklist:

  1. Vallen en weer opstaan
  2. Als je haar ziet
  3. Texel
  4. Ik heb m’n leven lief
  5. Mooie tijden
  6. Simpel Geluk
  7. De Trein
  8. Dans met mij
  9. Ik had je lief
  10. California