‘Nederland’ bezongen door Jo Smeets !

Jo Smeets is een Zuid Limburgse zanger songwriter die o.a. in 6 talen zingt en ook in diverse dialecten. Jo verrast ons deze keer met een Nederlandstalig eigen werkje met de titel: ‘Nederland’, met een tekstuele wijsvinger naar de situatie in ons land.     

De ene na de andere crisis en talrijke problemen die stapelen zich op, hetgeen voor Jo de aanleiding was om deze song dan ook te gaan schrijven.

Het mag dan enigszins een spraakmakend muzikaal product zijn, maar tegelijkertijd ook zeer zeker een lied met volop de feiten van nu. Jo vindt zichzelf geen criticus, maar een Nederlandse burger met een realistische kijk op onze samenleving. Het liedje ‘Nederland’ bevestigd de reeds jarenlange bezorgdheid over zijn geliefd vaderland, dat hij zonder meer koestert. Muzikaal koerst Jo door diverse genres van Rock, Pop, Country, Blues maar ook mooie ballads en partysongs zijn bij Jo’s persoonlijke keuze van muziek.