Na ruim 50 jaar is Viva España er eindelijk in het Limburgs!

Het is inmiddels meer dan 50 jaar geleden dat een Vlaamse componist een liedje schreef dat wereldwijd bekend zou worden als de ultieme lofzang op Spanje. In Nederland beroemd geworden in de versie van Imca Marina, maar al in 1972 als eerste uitgebracht door de Belgische zangeres Samantha, is het liedje Viva España in ons collectieve geheugen gegrift.

Een nummer dat wereldwijd bekend werd en in vele talen wordt gezongen. Maar nu is er voor het eerst ook een Limburgstalige versie.

De Belgisch-Limburgse zanger JimmyKe is regelmatig in Spanje te vinden. Als vaste gast tijdens de TVEllef artiestenreis geniet hij samen met de kijkers van deze limburgse TV-zender van een heerlijke week aan de Costa. Het was tijdens deze reis dat hij de videoclip opnam voor het bekende ‘Viva Espana’. Zijn limburgstalige versie heeft een nieuw jasje gekregen en zorgt meteen voor het ultieme vakantiegevoel. Laat de zomer nu maar komen!

JimmyKe is de artiestennaam van Jimmy Kesseler, afkomstig uit Maaseik en momenteel woonachtig in de Belgische grensstreek bij Maastricht. De zanger zingt voornamelijk in het limburgs dialect en heeft al ruim 40 platen op zijn naam staan. 

JimmyKe is pinkstermaandag te zien in Linne op de Luikse Markt en zal daar tijdens het TVEllef programma Los oppe Kiosk zijn nieuwe single presenteren aan het publiek.