FEMKE wil met haar nieuwe EP steun bieden aan jongeren met struggles

Zangeres en songwriter Femke Schaepkens is er helemaal klaar voor om haar eerste EP aan het publiek te presenteren! Hoewel zij in 2021 haar eerste single “Breathe” presenteerde onder haar eigen naam, gaat de 17-jarige zangeres vanaf nu verder onder de artiestennaam FEMKE.

Met haar debuut-EP “Issues” wil FEMKE een steun zijn voor jongeren die kampen met dezelfde struggles als zij. De onderwerpen van de songs zijn dan ook diverse issues die vele luisteraars zullen herkennen. Met de laatste track op haar EP biedt de Vlaamse singer-songwriter de oplossing om met deze obstakels om te gaan.

Hoewel FEMKE pas 17 jaar is, is zij zeker geen onbekende in de muziekwereld. Zo bereikte zij in 2020 de halve finales van The Voice Kids Vlaanderen en won zij in 2021 de Limburgse finale van de Nederlandse Kunstbende. De single “Breathe” die zij als vervolg hierop uitbracht, werd goed ontvangen.

Het nummer “Breathe” schreef FEMKE naar aanleiding van haar ervaring door deelname aan The Voice Kids Vlaanderen. Ze kreeg voornamelijk positieve reacties, maar ook een aantal vervelende reacties via social media. Als toen nog 14-jarig meisje, was dat moeilijk om mee te dealen. Ook de songs op haar nieuwe EP “Issues” gaan over dergelijke onderwerpen, zoals onzekerheid, relaties die uit elkaar vallen en geen zin hebben om van alles te “moeten”. Onderwerpen waarvan FEMKE zeker weet dat andere jongeren er ook mee te kampen hebben.  Met haar songs wil ze steun bieden, een vriendin op afstand zijn. Jongeren laten zien dat ze niet alleen zijn en ze tools geven om zelfverzekerd door het leven te gaan.

De EP wordt in 5 delen gelanceerd. Vrijdag 26 mei 2023 komt de eerste single “Attention” online. Daarna volgt er iedere week op vrijdag een volgende track. De eerste 4 titels zijn de verschillende “Issues” en de laatste single is de sleutel naar de oplossing!

De singles en EP zijn vanaf 26 mei 2023 te vinden op alle bekende streaming platforms.