Eerste drie namen nieuwe seizoen Beste Zangers bekend gemaakt door Jan Smit

Vanmorgen zijn de eerste drie namen van een nieuw seizoen Beste Zangers bekendgemaakt door Jan Smit in het radioprogramma ‘Aan de slag’ van Bart Arens op NPO Radio 2. Douwe Bob, Mell en MEAU reizen volgende week af naar het altijd zonnige Spanje voor de opnames van alweer het zestiende seizoen van Beste Zangers.

 

Douwe Bob

Douwe Bob (30) is een Nederlands singer-songwriter, voornamelijk in de country-en americana stijl. In augustus 2012 wint hij de eerste editie van de talentenjacht De beste singer-songwriter van Nederland met zijn nummer ‘Multicolored Angels’.

In 2016 vertegenwoordigt hij Nederland met ‘Slow Down’ op het Eurovisie Songfestival in Stockholm, waar hij uiteindelijk elfde wordt in de finale. De zanger heeft maar liefst drie Edison awards in de kast staan en al vijf albums uitgebracht, waarvan de laatste in 2021.

Mell

Mell (29) is een Nederlandse singer-songwriter en maakt deel uit van de band  Mell & Vintage Future (samen met Ton Dijkman op drums, Nico Brandsen op orgel). Het zingen zit in de familie want haar opa Piet Veerman was de zanger en gitarist van de Volendamse band The Cats!

In 2014 is Mell te zien in The Voice of Holland en met haar band Mell & Vintage Future behaald ze in 2020 de finale van het programma ‘We want more’.

MEAU

MEAU (23) is een Nederlandse singer-songwriter en producer. Ze maakt kleine, eerlijke liedjes over dagelijkse onderwerpen als de liefde, terugkerende vragen en eenzaamheid. In 2022 scoort ze in Nederland een gigantische hit met haar nummer ‘Dat heb jij gedaan’.

MEAU heeft tijdens de 3FM Awards maar liefst twee prijzen gewonnen. De ‘Best Song Award’ voor haar liedje ‘Dat heb jij gedaan’ en de ‘3FM Talent Award’.  Haar tweede album ‘22’ is dit jaar uitgekomen en werd meteen goud.