Drievoud’ van Marc Didden

Na het succes van het lied ‘Kouvenderstraat’ afgelopen najaar komt Marc Didden nu in het voorjaar terug met een EP met de titel ‘Drievoud’. Op deze uitgave staan een drietal liederen die opgenomen zijn bij de bekende Limburgse artiest John Coenen (Taai Taai, The Walkers).

Deze uitgave opent met een akoestische uitgave van het lied ‘Sjiethoezer’. Een tekst over het minderwaardigheidscomplex van Limburgers op muziek van Wim Hogenkamp.

Sjiethoezer dat sind vier

Vuur die va boave de reviere

In de tweede track bezingt Marc de liefde voor een Noord-Afrikaanse vrouw. Zijn bundel ‘Veertig teksten’ uitgegeven in 2020, laat ons weten dat zijn avance niet erg op prijs werden gesteld. ‘Op een dag had ik de moed bijeengeraapt en vroeg haar mee uit eten. Ik kreeg echter nul op het rekest.’ Het leverde hem wel de cabareteske song ‘Je t’aime Jemaa’ op. Jemaa, een naam die lekker allitereert op ‘je t’aime’, maar ook op ‘jamais’.

Je t’aime Jemaa

Je maalt door mijn hoofd als ik naar bed toe ga

De EP wordt afgesloten met het lied ‘Heële’. Een Limburgse tekst van Marc op muziek van Astrid Nijgh. Dit lied maakt onderdeel van de liederencyclus die Marc heeft geschreven over het gebied waar hij geboren en getogen is.

Wen vier da op heem aa gunt, de sjtad hinger os loate

D’r Heèlesje wink deë juug mich da, óp heem aa durch de sjtroate

De muzikale begeleiding op deze drie track-EP is in handen van muzikant Patrick Vaessens en alles is akoestisch opgenomen in de Long Shadow Studio in Geulle. De EP is uitgebracht bij UltimateDisk en de tracks zijn vanaf nu voor iedereen te beluisteren via You Tube, Deezer, iTunes en Spotify.