Nieuwe single Ri-Style – Chaos Van Perfectie

Chaos van perfectie is alweer het 8e nummer van Ri-Style en is met recht een power ballad te noemen. Chaos van perfectie omschrijft een absoluut gevoel van liefde in een bijna verstikkende vorm. De tekst is geschreven door Ri-Style (Richard Sprokkereef ), muziek en toetsen Ton Snijders, bekend van nummers van Stef Bos en Frank Boeijen.

Voor Ri-Style een uitzonderlijk project waarbij voor deze gelegenheid bijzondere muzikanten zijn aangetrokken. Op drums Florian Hoefnagels, op basgitaar Lene te Voortwis en op zowel akoestische als elektrische gitaar Arnold van Dongen die op zijn geheel eigen iconische wijze deze power ballad een bijzondere sound geeft waarbij het gevoel onmiskenbaar neigt naar de nummers van Borsato en Ilse de Lange waarop Arnold ook te horen is.

Voor de orkestrale begeleiding is het Praag Filharmonisch orkest aangetrokken. Geen elektronische strijkers maar een 30-koppig orkest dat het nummer in Praag inspeelde en ook in de videoclip te zien zal zijn. Het arrangement hiervoor is geschreven door Sebastiaan Koolhoven die voor menig artiest, films en series de composities en arrangementen schreef. Van Koolhoven was zo enthousiast over het nummer dat hij zijn medewerking er per se aan wilde verlenen.

Chaos van perfectie komt uit in drie varianten: de volledige versie (4.57min), de radio edit (3.32) en een instrumentaal intro naar het nummer toe, ingespeeld door het Praag Filharmonisch orkest.