Nelis Heesbeen haalt met ‘Cherie’ oude herinneringen op.

De boekingen van Nelis Heesbeen schieten de laatste tijd enorm omhoog vanwege de oude liedjes die hij nieuw leven inblies. Vooral de bewerkingen van ‘Oh Zwarte Zigeuner’ en Mooie Signorita’ blijken in de reizigerswereld enorm populair te zijn.

Om die doelgroep weer te verblijden met een plaat uit vergane glorie, dook Nelis terug in de tijd toen hij nog
als klein kind rondhuppelde op het kamp.
Vooral “Cherie” van Edyy Wally herinnert Nelis zich als een lied dat door iedereen werd meegezongen. Tot op de dag van vandaag is dit het bekendste nummer van de in 2016 overleden Vlaamse zanger die er in 1966 mee debuteerde. Samen met producer Roy Otters (ANRO Productions) besprak Nelis zijn plan om hier een uptempo versie van op te nemen die de tango ook weer onder aandacht moest brengen. Met de huidige technieken en de toevoeging van veel live ingespeelde instrumenten kan deze plaat ook weer decennia lang mee. Nelis: ’Tijdens mijn optredens in het land krijg ik vaak te horen dat men blij wordt van de
liedje die ik zing. Er zijn maar weinig jongeren die echt van die oude liedjes zingen. Natuurlijk wordt er zo af en toe wel eens een plaatje van vroeger in een nieuw jasje gestoken. Als dit dan een succes wordt komt daar vaak nog wel een vervolg aan, maar daarna valt men weer vaak terug op andere muziek. Daar waak ik voor. Als ik geboekt word om juist deze muziek te zingen, dan doe ik dat met passie. Ik zing vanuit mijn hart zodat de emotie de boventoon voert.
Onlangs zong ik “Cherie” voor de eerste keer bij Café De Sjeng in Den Bosch. Op dat moment was John de Bever ook aanwezig die samen met zijn vader hier regelmatig komen. John complimenteerde mij met mijn versie. Hij zingt hem zelf ook, maar dan met de originele orkestband. Hij vond dat ik er een mooie draai had aangegeven.