Popgroep The 004 brengt tweede single uit van debuutalbum

De Nederlandse popgroep The 004 brengt vandaag hun tweede single uit, getiteld ‘Home’. De track is de opvolger van The 004’s debuutsingle ‘About Us’.

Volgens de groep is ‘Home’ vooral een erg persoonlijk nummer, waarin The 004 zingt over het verlies van een dierbare en dat deze persoon voortleeft in je hart.

De bandleden MikeKelly en Janet groeiden sinds de middelbare school samen op en maakten op jonge leeftijd al muziek met elkaar. In 2008 maakten ze als tieners een kanaal aan op YouTube en zongen covers van andere popgroepen als Spice Girls. Het aantal views op hun YouTube-kanaal viel toen op en verschillende internationale muziekwebsites reageerden vol lof over The 004.

Deze internationale populariteit bleef niet onopgemerkt in Nederland. Zo publiceerde De Havenloods in 2021 een artikel over het coronalied van The 004. De groep had tijdens de coronapandemie de handen ineengeslagen met 30 andere landen. Om in de clip te komen, moesten fans uit alle hoeken van de wereld zichzelf filmen terwijl ze in quarantaine playbackten of dansten op het nummer.

Inmiddels leggen de bandleden de laatste hand aan hun debuutalbum, die ze ter ere van het 20-jarig jubileum van The 004 hebben opgenomen.