Musical De Tocht – Release single ‘Waar ben jij’

Na meer dan 25 jaar wachten is het eindelijk zover, deze keer gaat hij door: De Tocht! Op 23 januari is de cast van de Musical De Tocht gepresenteerd en daar is ook het nummer ‘Waar ben jij?’ gelanceerd.

Het nummer wordt gezongen door de vijf hoofdrolspelers die, toen ze klein waren een pact hebben gesloten, namelijk dat als de Elfstedentocht ooit komt ze deze samen gaan schaatsen en vandaag is het zover.

De tekst van het nummer is geschreven door Allard Blom, eerder schreef hij ook het script en/of liedteksten voor o.a. ‘Op Hoop Van Zegen’, ’40-45’, ‘Goodbye Norma Jean’, ‘Bloedbroeders’ en ‘Karakter’. De muziek is van de hand van Systse Broersma bekend van o.a. De Kast, De Wylde Boerinne en Baltic Blues. ‘Het nummer ‘Waar ben jij’ is een rauwe en stevige song. De muziek begint in eenzaamheid, ondertussen dwarrelt er zachtjes sneeuw naar beneden, waarna het weer steeds slechter wordt en de elementen voelbaarder en dus ook hoorbaar worden.’ Aldus Systse.

‘Het lied is een vertaling van het groot omslagpunt in de voorstelling waar de maskers afvallen en alles eerlijk op tafel komt. Waar dat toe leidt? Dat is de grote vraag en kom je achter als je de voorstelling komt bewonderen’ aldus Madeleine van Beuzekom creatief producent van De Tocht.

Op 1 oktober 2023 gaat de musical ‘De Tocht’ in première op een 360 graden ijsvloer van 2.000m2 in het Friso Theater in Leeuwarden. Musical De Tocht vertelt een verhaal van afzien, passie, verbroedering en keuzes maken. De Elfstedentocht als metafoor voor het leven. Vallen en opstaan, samen en alleen. Met indrukwekkende muziek, pakkende liedteksten en het ijzingwekkende mooie decor van de Friese elf steden. Geniet alvast van het eerste nummer ‘Waar ben jij?’.