Puur Peter treedt met nieuwe single ‘Met haar’ buiten zijn comfortzone

Geheel onverwachts begon Puur Peter in 2022 het zingen weer op te pakken. Eigenlijk heeft hij dat te danken aan z’n vrouw die hem min of meer met de beste bedoelingen de bühne weer opdreef.

De aanleiding hiervoor was een afzegging van een duo die op een plaatselijk festijn zou optreden. Omdat hetzelfde duo ook een boeking op een bruiloft geannuleerd had opperde de vrouw van Puur Peter dat hij de plek van één van die muzikanten over moest gaan nemen zodat het bruidspaar daar geen nadeel van zouden ondervinden. Puur Peter ging de uitdaging aan en begon vervolgens met het repeteren. Het was immers al ruim 6 jaar geleden dat hij besloot om een punt achter zijn muzikale carrière te zetten. Na de bruiloft heeft Puur Peter het zingen weer opgepakt dat destijds resulteerde in het uitbrengen van een nieuwe versie van het Muntendamse volkslied. Met z’n nieuwe single ‘Met haar’ laat Puur Peter horen dat hij veel meer in z’n mars heeft dan het uitbrengen van piratenplaatjes. Daar begon hij 15 jaar geleden mee en naast aandacht in Nederland kreeg hij dat ook in België.
Puur Peter: ‘6 jaar geleden verscheen als afsluitend punt de single ‘Jukebox’ omdat ik in de lappenmand lag vanwege lymfeklierkanker en de opening van ons eigen restaurant “Eem Aans”. Dat kwam allemaal gelijktijdig. De afgelopen 5 jaar heb ik geknokt en gevochten om alles weer op de rit te krijgen. Een tijdje geleden gaf mij vrouw aan dat het nu misschien wel de tijd was voor mijn comeback, maar dan muzikaal gezien over een andere boeg. Ik nam contact op met Jeroen Russchen en vroeg aan hem of hij iets kon maken wat goed bij mijn stem zou passen. Samen met zijn compagnon Robert Vredeveld is het nummer ‘Met haar’ geproduceerd. Ik moest er wel even aan wennen omdat het een lied is geworden die buiten mijn comfortzone ligt. In ieder geval zijn de mensen die de single al hebben gehoord erg enthousiast. Het is totaal iets anders dan piratenmuziek, maar denk wel dat deze muzikale jas bij mij gaat passen. Ik omschrijf het nummer zelf als vernieuwende Nederpop. Dat betekent overigens niet dat ik afscheid neem van het piratengenre. Als het publiek daarom vraagt vertolk ik dat graag op het podium’.