Nieuwe single Kris van de Straat

Zijn nieuwe single met de spraakmakende titel ‘Koud, Nat, Kutweer’ zal in ieder geval één van de meest besproken singles worden en Kris hoopt daarmee zichzelf op de kaart te zetten.De tekst en de muziek heb ik zelf bedacht.

Ik woon in Haarlem en werk in Amsterdam Oost. Elke werkdag fiets ik 1 uur en 20 minuten heen en 1 uur en 20 minuten terug. Dat doe ik elke dag. Ook als het hard regent, ook met sterke tegenwind. En dan denk ik zo vaak: ‘Wat een koud, nat en kutweer!’ Omdat ik toch tijd genoeg heb op de fiets bedacht ik gaandeweg dat je beter met dat pleurisweer binnen kunt zitten om een feestje te vieren. Ik houd van vrolijke muziek ben gek op feestjes. Natuurlijk heb ik nagedacht of ik het woordje kutweer niet moest vervangen door rotweer, maar als Zonnie M over ‘Zon Op M’n Piemel’ kan zingen, dan kan kutweer ook wel door de beugel. Ik maak muziek die ik wil maken en heb hier een bepaald gevoel bij. Ook Joris van Dijk van Sonic Solutions vond het een verademing omdat het onderwerp een keer niet over de liefde ging.”