Het Keizerkwartet – Hey doe mee!

Na het grote succes van de feestsingle “Als de snert begint te pruttelen” uit 2021 komt het fameuze Sneker Keizerkwartet met een nieuwe kraker.

 

“Hey doe mee” is de titel van dit vrolijk lied. Het is opgenomen met in het achterhoofd het komende carnaval.  Het keizerkwartet bestaat uit vier heren die hun sporen ruimschoots in de muziek hebben verdiend.

Theo Koenen

Op de lagere school zette de meester hem altijd apart als er werd gezongen. Hij heeft zijn hele leven een solo-carrière geambieerd. Hij heeft veel opgetreden in achterkamers en op zolderkamers. Een leven achter de schijnwerpers en achter het voetlicht was zijn deel.

Theo de Boer Is eigenlijk de naamgever van het kwartet. Toen hij in een grijs verleden (ergens rond de Koreaanse oorlog) werd gevraagd om de rol van Prins Carnaval op zich te nemen sprak hij de legendarische woorden: “Ik wil geen prins zijn, ik ben een keizer”

Jos Kroon was als zanger/presentator reeds eerder te horen op de single “Skûtsjesilen” van de Zware Jongens. Wat ons dan weer brengt bij het vierde lid:

Fokko Dam

Zijn hele leven al bezig in de muziek. Duo Nooitgedacht, De Blauhúster Dakkapel, Piper en Sâlt, de Shantyman en natuurlijk de helft van de Zware Jongens. Fokko kan terugkijken op een glansrijke carrière. Vele prijzen waren zijn deel. Zo werd hij ooit derde bij de mini playbackshow in 1962.

Het lied is opgenomen door Dylan van der Feen in The Office Studio te Schraard.