HARM WIERSTRA KOMT MET PROTESTLIED TEGEN DE ARMOEDE

Harm Wierstra is protest zanger en woont samen met zijn echtgenoot in de Krim. Harm is al jaren actief in de muziek en heeft al veel liedjes op zijn naam staan, waaronder “Wij boeren” en “Hongerloon in de ww”.


Waarom dit liedje? Harm heeft dit liedje geschreven omdat zoals het nu lijkt de toekomst er voor ons en onze kinderen en kleinkinderen er niet rooskleurig uit ziet. Veel mensen leven nu al onder de armoede grens, vandaar dit liedje “Stille armoe” .
Harm Wierstra is geboren in Friesland maar verhuisde naar Overijssel en zingt veel liedjes in het Nederlands maar ook enkele in het dialect. Een redelijk bekend nummer van hem is “Olde Wc” wat in de 70e jaren bij de piratenzenders een hit was, dit nummer werd later zelfs vertaald door de Brabantse groep ‘Klavertje vier’ wat meerdere nummers in het Brabantse dialect uitbrengt naar “Gif men”.