De Zware Jongens – Met Kerst Ben Ik Zat

De Zware Jongens zitten niet stil aan de overkant. Maar ze jodeljumpen van het ene project in het andere. Hun kratje is nooit leeg en ze zien elke kneutje vliegen. Na Zie ginds komt de stoomboot  en het onverwachte We can come een end  (with Louis van Gaal) is hier dan hun kerstsingle: Met Kerst Ben Ik Zat.

Zoals iedereen weet wordt er tijdens de kerstdagen behoorlijk geconsumeerd. Ook de Zware Jongens zijn befaamde in-nemers van spijzen en dranken.  Dit bracht hen op het idee om ”Met kerst ben ik zat” op te nemen.  De tekst is gebaseerd op eigen ervaringen tijdens eerdere kerstperiodes.

  • Bekend is het verhaal dat één van de Zware Jongens (we vermelden niet welke) tijdens kerst meende dat het al Pasen was en vervolgens vijftien advocaatjes dronk en op zoek ging naar verstopte paaseitjes.  Toen de Kerstman binnenkwam werd hem gevraagd waar zijn lange oren waren en werd hem verteld dat hij de lelijkste paashaas aller tijden was.