Voor Mary van Baal is deze kerst heel anders

Ik wist niet gelijk vanaf mijn geboorte wie mijn biologische moeder was. Je stelt je voor als je klein bent, hoe zij eruit zou moeten zien en bedenkt er een beeld bij. Tijdens je jeugd verandert het beeld steeds weer, maar hoe je er werkelijk uitziet wist ik nog steeds niet, ook niet toen ik zelf moeder werd.

Maar steeds kwam jij in mijn droom voorbij. Niemand weet hoe ik graag had gewild dat zij eens voor mijn deur zou staan,
maar dit mocht nooit gebeuren op mijn twaalfde begreep ik dat zij was overleden en ik alleen een fantasiebeeld van haar kon creëren. Veel later door een overlijden van mijn halfbroer, kreeg ik een foto onder ogen en kreeg mijn biologische moeder een gezicht en werd mijn droom dus ook anders. Ineens had ik een familie waaronder ook 2 broers en een zus, waar zij steeds verschillende gedaantes aan nam werd zij ineens het beeld echt.

Na mijn nummer “Zij kruipt door mijn bloed” en Mijn droom” vond ik het tijd een kerstnummer te laten schrijven en zo ontstond “Deze kerst wordt heel anders.
Nu zij een gezicht heeft gekregen voor mij, zing ik nu over mijn diepste verlangen een Kerst met mijn moeder. Helaas is dit niet meer mogelijk maar wel in een droom en daar gaat dit nummer over en ben ik blij met het eindresultaat. Mijn dank gaat uit naar Ricardo Brinkman en Jaap van Didden voor dit mooie resultaat kijk en oordeel zelf.