Onverwachte hit voor SPAAN

Deze week kwam SPAAN binnen in de Nederlandse hitlijsten. Het liedje ‘Toch Blijf Je Bij Me’ wordt langzaam maar zeker opgepakt en wordt inmiddels flink gestreamed en gedownload. Het is de debuutsingle van de nieuwe formatie ‘Spaan’.

Het is inmiddels al meer dan 40 jaar geleden dat in de Telstar studio’s in Weert de Nederpop werd uitgevonden. Dat die nog altijd leeft bewijst Spaan, dankzij een opvallende top 20 hit.

De ervaren zanger van de groep is Erwin Klee, die al een aantal singles als solo-artiest uitbracht, en nu samen met zijn levenspartner Karla op de bühne staat onder de naam SPAAN. Nieuwe muziek met een hele duidelijke knipoog naar de jaren 80.

Telstar Music Weert, de platenmaatschappij die grote successen boekte onder leiding van de in 2011 overleden JOHHNY HOES, werkte voor dit project samen met het team van Studio Ellef uit Linne (NL). De creatieve producers OLAF SIMONS en TON BALENDONCK verzorgden de complete productie, ze schreven zowel de muziek en maakten de bijbehorende animatie/videoclip. MC Klee (Erwin) en DJ Karla brengen de muziek vervolgens op de bühne tot leven.

De videoclip is een animatiefilm, die ongetwijfeld een stuwende werking heeft gehad op het succes van het nummer: de clip is inmiddels al meer dan 13.000 keer bekeken op Youtube.

Het nummer ‘En Toch Blijf Je Bij Me’ gaat over een persoon die eigenlijk altijd pech heeft, maar blijkbaar wel gelukkig is in de liefde. Alles gaat mis, maar er is toch iemand die bij hem blijft. ‘Ze moeten altijd mij hebben, maar ik ben alleen van jou’. Een droomdebuut voor Spaan, een nieuwe Nederpop sensatie is geboren.