Nieuwe Single voor Piet Sancho

Al 10 jaar komt Piet Sancho naar Nederland. Hoewel hij al snel meewerkte aan theatershows, tv programma’s en films was het nooit de bedoeling om naar voren te stappen als muzikale piet.

In 2018 verwierf Sancho bekendheid door zijn eigen theatershow in samenwerking met Jochem van Gelder. Harold Verwoert schreef en componeerde de eerste single ‘Ze noemen me Sancho’ vanaf dat moment was Piet Sancho voor vele kinderen niet meer weg te denken.

In 2020 sloeg Piet Sancho een nieuwe weg in door de samenwerking met Producer Rick Pols. Hij produceerde de single ‘1,2,3, Pietenmagie’ die Sancho meteen weer in de spotlight zette. Bram van der Vlugt was tezien in de videoclip als de enige echte adviseur van Sinterklaas.

Na het succes van afgelopen jaren wilde Sancho terug naar ‘Hoe het ooit begon’. Want tot op de dag van vandaag wordt Piet Sancho elke keer weer herinnerd aan het pakkende refrein.   ‘Ze noemen me Sancho, S.A.N.C.H.O, Ja precies dat schrijf je zo’ Met veel respect naar het origineel is er een gloednieuwe versie gemaakt van ‘Ze noemen me Sancho’ De tekst en de pakkende melodie hebben er ooit voor gezorgd dat Piet Sancho mag doen wat hij het leukste vind.

De videoclip werd geproduceerd door Huur de Sint in Kasteel Dussen. Waar een groot Pietenfeest is georganiseerd tijdens de clip opnames. De kleine Piet Sancho die in het begin van de videoclip tezien is draagt het originele kostuum van 2018. Dit kostuum werd vooral veel gebruikt voor theatershows en film opnames.

Met de remix van ‘Ze noemen me Sancho’ hoopt de vette Pieterbaas weer veel kids te laten zingen en springen. Platenlabel Kidz Kreative brengt 6 November de single uit. Deze is verkrijgbaar en te beluisteren via de vele portals en streamingsdiensten.