Mireya Derksen presenteert The Fantasy Rhapsody

Wie droomt er niet van een wereld waarin je je vrij en veilig voelt? The Fantasy Rhapsody is een filmische muziekcompositie van 24 minuten waar de 22-jarige Mireya Derksen uit Beuningen de afgelopen jaren aan heeft gewerkt. In de muziekvideo komt Mireya’s muzieksprookje tot leven met prachtige zandschilderingen van De Zandtovenaar (Gert van der Vijver, o.a. bekend van ‘Kerst met De Zandtovenaar’).

De muziek neemt je mee in het verhaal en de emotie. Een meisje wordt door een siren (mythologisch figuur) meegelokt naar een fantasiewereld met elven en trollen. Na veel avonturen te hebben beleefd, wil ze niet meer terug naar haar eigen wereld, waar ze thuishoort. Uiteindelijk blijkt ze sterker te zijn dan ze dacht en als ze door een wijze stem wordt toegesproken, keert ze terug naar haar eigen wereld. Met het laatste liedje ‘Safe and Strong’ wil Mireya iedereen in moeilijke tijden een hart onder de riem steken.

Mireya vertelt: “The Fantasy Rhapsody is gebaseerd op een periode uit mijn kindertijd waarin ik heel erg ziek was. Ik kon mij terugtrekken in een fantasiewereld waar me veilig en sterk voelde. Verbeelding en muziek gaven me als kind veel positieve energie en dat doet het nog steeds!”

Mireya is een selfmade componist zonder conservatorium opleiding. In 2017 werd ze genomineerd voor het Prinses Christina Compositie Concours met een eigen compositie voor zang en piano.
Mireya zingt al voor publiek sinds haar negende. In 2017 deed ze mee aan Das Supertalent (RTL Duitsland) en in 2020 stond ze in de halve finale van We Want More (SBS6). In The Fantasy Rhapsody komen het zingen, componeren en haar passie voor epische filmmuziek en fantasie samen.

Tijdens het omzetten van Mireya’s compositie tot een professionele muziekproductie heeft ze het opnemen van de pianomuziek, zang en koren zelf ter handen genomen. Het produceren vond plaats in Sound Vision Studio, Arnhem, onder bezielde begeleiding van producer Erik Groen (beter bekend als DJ Moombahteam) en George Konings. Dit project kwam tot stand met behulp van crowdfunding via Stichting Voordekunst met de Provincie Gelderland als grootste donateur. Op deze wijze helpt de provincie ambitieuze talentvolle jongeren om hun creatieve dromen te realiseren.

The Fantasy Rhapsody is in zijn geheel te vinden op de streaming platforms. In het album zijn ook de afzonderlijke tracks te beluisteren. De muziekvideo is zien en te beluisteren via Mireya’s eigen YouTube kanaal.