Mike D’Ancona zet met nieuwe versie van Heidi de alpenweide weer in zonneschijn

Mike D’ Ancona verliet enkele weken geleden met een heel goed gevoel het kantoor van RoodHitBlauw producties in Nijkerk. De aanleiding van dit bezoek had alles te maken met zijn nieuwe single ‘Heidi’ waarmee ongetwijfeld jeugdsentiment naar boven wordt gehaald.

In 1980 en 1981 zond de AVRO in totaal 52 afleveringen uit van de gelijknamige tekenfilmserie. Het gesprek tussen Mike met Ronald Visch was helder en voelde bij beide partijen goed. Vanaf heden worden alle platen die Mike
uitbrengt uitgebracht bij RHB. Daarnaast zal Visch ook de boekingen verzorgen voor deze uit sHertogenbosch
afkomstige entertainer.

Mike: ‘Een tijdje geleden kreeg ik vanuit het niets ineens herinneringen aan Heidi en Peter. Veel van mijn leeftijdsgenoten zijn opgegroeid met het verhaal over het weesmeisje Heidi en de geitenhoeder Peter. Met name het aanstekelijke lied dat
verbonden was aan deze serie bleef maar door mijn hoofd spoken. Samen met producer Kees Tel besprak ik de mogelijkheden om er een feestplaat van te maken. Er zijn tal van live instrumenten gebruikt waaronder de trompet, bas, trombone, accordeon en natuurlijk de waldhoorn. Ik ben reuze benieuwd naar de reacties die deze plaat ongetwijfeld op zal leveren. We hebben ook veel aandacht geschonken aan de videoclip.
Deze is echt leuk en hilarisch’.
De kans bestaat dat het tijdens carnaval één van de populairste liedjes gaat worden. Om hier alvast voor in de stemming te komen organiseert Mike op zondag 8 januari 2023 een gezellige cdpresentatie met tal van gastartiesten waaronder Theo van Cleef, William Burg en Ron Besselink. Dit alles vindt plaats bij Café de Sjang, gelegen aan de Graafseweg 141 in ’sHertogenbosch. De aanvang is vanaf 15.00 uur en de deur gaat
open om 14.00 uur. Entreekaarten (€ 37.50 All Inn) zijn bij bovengenoemd café en aan de deur verkrijgbaar.

De CD single ‘Heidi’ is vanaf 9 november 2022 verkrijgbaar. De videoclip, opgenomen door Marcel Pennings, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.