Lijn 10 komt met single “JE HEBT ZO LANG GEZWEGEN”

Dat het opnemen van een demo verstrekkende gevolgen kan hebben blijkt wel uit het nummer ‘Je hebt zo lang gezwegen’ van Lijn 10. Het verhaal begint bij een opdracht die producer Richard Poot van de Pro Music Studio kreeg van John Collee.

Deze gerenommeerde tekstschrijver had een tekst geschreven en vroeg aan Richard om daar muziek bij te maken. Nadat Richard de melodielijn aan John had laten horen, vertelde John dat hij de tekst eigenlijk met een knipoog had geschreven en iets anders had verwacht. Dat had Richard er niet van begrepen, maar de reactie van John over het
arrangement was overweldigend. Hij vond de melodie zo mooi en stelde voor om daar een passende verhaallijn op te schrijven. De klus voor de oorspronkelijke opdrachtgever, die eigenlijk een uptempo nummer wilde hebben, ging niet door. Richard had dus een prachtige tekst en een mooie melodielijn. Hij zong zelf de demo in en liet het resultaat aan John horen. John opperde het plan dat Richard dat misschien zelf dan maar moest gaan uitbrengen.
Richard: ‘Dat zag ik mezelf niet doen. Ik ben 61 en geen zanger. Ik heb dan wel een opnamestudio in Eemnes en ben de hele dag met muziek bezig, maar zingen is niet iets voor mij. Op een gegeven moment kreeg ik een ingeving. Een jaar of vier geleden was zanger William Kersten bij mij voor studiowerk en zijn stem had ik onthouden. Ik dacht dat als hij nou met zijn gevoelige stem een nieuwe demo inzingt kan ik daarmee gaan zoeken naar een nieuwe kandidaat. Nadat ik zijn versie hoorde kreeg ik kippenvel over mijn hele lichaam vanwege de emotie die de demo ademde. Het mooiste was geweest als
William deze single uit wilde brengen, maar vanwege zijn drukke muziekleven ambieert hij geen solocarrière. William stelde voor om hier een project van te maken waar hij z’n medewerking wel aan wilde verlenen. Samen met William, John Collee, Frank Stukker en ondergetekende is dat van de grond gekomen. Als naam is voor Lijn 10 gekozen.