Debuut single Monique von Beers

Monique von Beers vermaakt al meer dan 30 jaar het publiek met haar bijzondere stemgeluid. De eerste vraag die ze vaak gesteld krijgt is of ze van Duitse komaf is. Dat is niet het geval.

Die achternaam kreeg ze automatisch toen ze trouwde met haar man. Naast Nederlandstalige volksliedjes zingt ze ook graag blues- en soulmuziek. Omdat er maar een handjevol Nederlandstalige volks-zangeressen zijn, nam ze onlangs het besluit om in die vijver te gaan zwemmen. De kans dat haar debuutsingle ‘Ik weet niks, ik hoor niks en ik zie niks’ best wel eens veel aandacht kan krijgen van de Nederlandstalige radiostations, is best groot.

De titel van de single ‘Ik weet niks, ik hoor niks en ik zie niks’ heeft ze zelf bedacht. Dat heeft eigenlijk te maken met een situatie waarin ze een jaar of 4 geleden zelf terecht kwam. Ze werd onterecht als een rat weggezet, terwijl ze er helemaal niets mee te maken had.