De Taverneboys ademen nostalgie uit met carnavaleske plaat ‘We komme overal mar wel ééne keer’

De Taverneboys gaan gestaag door met het opnemen van nieuwe singles zodat ze op een gegeven moment een groot
aantal eigen nummers in hun repertoire hebben zitten. Natuurlijk staat het uitbrengen van carnavalssingles, voorzien van een Brabantse tekst bovenaan het verlanglijstje van Pieter van Velzen en Jurgen Schlangen.


Ze willen in ieder geval het ouderwetse hoempapa geluid in ere houden. Dat is zeker gelukt met ‘We komme overal mar wel ééne keer’ die op 11 november 2022 gelanceerd wordt op hun vertrouwde platenlabel RoodHitBlauw. Pieter is
al enkele jaren bezig met het schrijven van Brabantse/ Tilburgse teksten. Dat doet hij overigens niet alleen voor
zichzelf, maar ook voor andere artiesten. Nadat ze deze plaat hadden bemachtigd heeft Pieter deze ook verBrabantst.

Ondanks dat in 2022 de carnavalsoptochten in Brabant in februari niet doorgingen hadden ze in de horeca wel succes met hun voorgaande feestknallers ‘Ge hoeft veur mèn nie zó knap te zèn..’, ‘Da is wat ik nie snap’ en ‘Ons vrouw die heeft een gat in d’r hand’. Vooral in het Tilburgse café De Taverne, waar Jurgen uitbater van is, worden deze liedjes ondertussen luidkeels meegezongen door de vaste klanten.
De opnames vonden zoals gewoonlijk plaats bij Sonic Solutions in Roosendaal. Binnenkort staat ze daar weer op de stoep voor de single die in januari 2023 wordt uitgebracht. Ook deze zal nostalgie ademen. De mannen vinden het ontzettend jammer dat veel nieuwe feestplaten louter stampliedjes zijn. Daar zitten ze volgens hen in bejaardentehuizen en talloze horecagelegenheden niet op te wachten. De liedjes die De
Taverneboys maken kunnen niet als oud worden bestempeld. Ze zijn van mening dat de ludieke teksten geschikt zijn voor jong en oud. Het belangrijkste vinden ze dat de polonaise niet uit het straatbeeld gaat verdwijnen.

De CDsingle ‘We komme overal mar wel ééne keer’ is vanaf 11 november 2022 verkrijgbaar.