Bart Heemskerk – Leven zonder jou 

Voor Bart Heemskerk heeft zijn nieuwe single ‘Leven zonder jou’/’Sometimes when we touch’ een hele bijzondere betekenis. Hij draagt deze namelijk op aan zijn ernstig zieke fan Anita uit Koog aan de Zaan. Zij had Bart vorig jaar geboekt voor haar bruiloft.

Op dat moment was Anita al ziek, maar Bart had niet verwacht dat het allemaal zo snel achteruit zou gaan. Omdat er een klik was tussen beiden belden ze regelmatig met elkaar. Onlangs kreeg Bart te horen dat ze momenteel al bezig was met een euthanasie-traject. Anita vroeg op dat moment of ze elkaar nog een keer konden treffen. Bart schrok zich rot en wilde iets speciaal voor haar doen. Hij dacht op dat moment aan het nummer ‘Leven zonder jou’ dat Jeffrey Kuipers ooit uit had uitgebracht. Het betrof een Nederlandstalige bewerking op ‘Sometimes when we touch’ van Dan Hill. Bart: ‘De tekst die Jeffrey had geschreven slaat voor 99% op het leven van Anita. Samen met mijn vrouw ben ik naar Anita en haar man gereden en heb gevraagd of ik dit lied uit mocht brengen. Nadat ik vertelde dat ik het speciaal aan haar op wilde dragen begonnen de traantjes te vloeien. Ze vond het echt heel bijzonder en stemde in.