Bart Heemskerk draagt nieuwe single ‘Leven zonder jou’ / ‘Sometimes when we touch’ op aan ernstig zieke fan Anita

Voor Bart Heemskerk heeft zijn nieuwe single ‘Leven zonder jou’/‘Sometimes when we touch’ een hele bijzondere betekenis. Hij draagt deze namelijk op aan zijn ernstig zieke fan Anita uit Koog aan de Zaan. Zij had Bart vorig jaar geboekt voor haar bruiloft.

Op dat moment was Anita al ziek, maar Bart had niet verwacht dat het allemaal zo snel achteruit zou gaan.
Omdat er een klik was tussen beiden belden ze regelmatig met elkaar. Onlangs kreeg Bart te horen dat ze momenteel al bezig was met een euthanasietraject. Anita vroeg op dat moment of ze elkaar nog een keer konden treffen. Bart schrok zich rot en wilde iets speciaal voor haar doen. Hij dacht op dat moment aan het nummer ‘Leven zonder jou’ dat Jeffrey Kuipers ooit uit had uitgebracht. Het betrof een Nederlandstalige bewerking op ‘Sometimes when we touch’ van Dan Hill.

Bart: ‘De tekst die Jeffrey had geschreven slaat voor 99% op het leven van Anita. Samen met mijn vrouw ben ik naar Anita en haar man gereden en heb gevraagd of ik dit lied uit mocht brengen. Nadat ik vertelde dat ik het speciaal aan haar op wilde dragen begonnen de traantjes te vloeien. Ze vond het echt heel bijzonder en stemde in. Het was overigens een hele emotionele middag die ik nooit meer zal vergeten. Muzikaal gezien heb ik het arrangement in een nieuw jasje gestoken met als toevoeging een saxofoon. Samen met Atmoz Media heb ik een clip opgenomen in de omgebouwde
Maranatha Kerk te Rijnsburg. Dat vond ik passend voor deze productie. De beelden hiervan heb ik ondertussen ook aan Anita laten zien. Ze vond het helemaal geweldig. Ik weet niet wanneer ze de laatste stappen gaat zetten, maar ik hoop dat ze de lancering nog mee mag maken. Anita blijft voor altijd in mijn gedachten en ben blij dat muziek
ons heeft verbonden’.
De CD single ‘Leven zonder jou’ / ‘Sometimes when we touch’ verschijnt bij RoodHitBlauw producties en is vanaf 9 november 2022 verkrijgbaar. De videoclip zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.