Piet-Cees brengt hem na 12 jaar eindelijk uit: “Beter als je gaat”

Twaalf jaar geleden werd het geschreven en nu is het eindelijk uit. “Beter als je gaat”. Een liedje geschreven door Piet-Cees van der Wel, samen met zijn broer Jan-Anne van der Wel. Het liedje gaat over het gevecht tussen hart en hoofd in een moeizame liefdesrelatie.

Voor veel mensen misschien wel herkenbaar. In je hoofd weet je eigenlijk wel dat het beter is om de relatie te verbreken, maar je hart zegt nog zoveel anders. Dat kan een enorm gevecht zijn.
“De eerste aanzet gaf Jan-Anne”, vertelt Piet-Cees over het liedje. “Hij had een hele mooie melodie geschreven en de kreet “beter als je gaat” was er ook. Hij had wel een iets andere tekst geschreven.
Het werd een liedje wat op de plank lag, er af en toe afgehaald werd en er dan ook weer op kwam. Iedere keer veranderde ik er weer iets aan. Lastig; want zo komt het natuurlijk nooit af. Dit jaar was één van mijn goede voornemens om het eindelijk af te maken.”
Aan het liedje werkten allemaal topmuzikanten mee. Het koorwerk is bijvoorbeeld gedaan door Lana Wolf. Zij doet ook het koorwerk voor bijvoorbeeld Wolter Kroes en André Hazes jr. Frank van Essen heeft op de plaat gedrumd en het liedje voorzien van strijkers. Van Essen werkt met Martin Garrix, Jeroen van der Boom, Within Temptation, maar doet ook veel in de gospelwereld. “Ik vind het super tof dat dat soort mensen aan dit liedje hebben willen meewerken. Dat komt het resultaat enorm ten goede. Het is bijna jammer dat ik uiteindelijk de zanger ben geworden op het liedje”, grapt van der Wel. Hij is ook trots op de andere muzikanten. “De gitaarsolo op de plaat vind ik weergaloos. Erwin Funke uit Emmen heeft de gitaren gedaan. Waanzinnig mooi. Net als Nick Kamphuis die de bas speelde. Heel mooi gedaan. En tof dat m’n broer de piano heeft gedaan. Samen is het wel een mooi geheel geworden vind ik”.
Van der Wel krijgt veel leuke reacties op het liedje. “De clip is in Hardenberg opgenomen. Dat vinden mensen hier uit de buurt grappig en leuk. Ik speel zelf een klein rolletje als ober in de clip. Die scenes zijn opgenomen bij restaurant Amused. Dat is van vrienden van mij. Mensen vinden de tekst ook wel mooi. Ik denk dat iedereen het misschien wel eens heeft meegemaakt als je twijfelt over je relatie. Misschien dat mensen dat wel herkennen.”
Het liedje is te beluisteren op alle muziekkanalen, waaronder Spotify en YouTube.