Feestzanger René zet met nieuwe single “Ode aan de vrije radio” zendpiraten in het zonnetje

Al vele jaren is William ten Kate de vaste cameraman van Feestzanger René. In 2021 maakten ze een rondje lang diverse radiostations in België. Dat leverde overigens ontzettend veel positieve reacties op.

Tijdens deze trip kwam William met het geweldige idee om een ode te brengen aan de jongens van de vrije radio en de zendpiraten. Onlangs is dat concept uitgewerkt en op 1 oktober 2022 wordt de single “Ode aan de vrije radio” gelanceerd.

René: ‘Het spreekwoord “van je vrienden moet je het hebben” is dan ook van toepassing op dit mooie project. Als er iemand in de muziekwereld is die daarover een lied kan maken is dat Andy de Witt wel. Ik heb hem gevraagd of hij iets voor mij kon betekenen. Hij vond het een enorme uitdaging en heeft werkelijk een fantastische tekst geschreven en het geheel gecomponeerd. De vrije radio’s en piratenzenders worden als het ware in het zonnetje gezet voor de aandacht die ze schenken aan de Nederlandse en Vlaamse artiesten. Ik ben zelf ook DJ bij Radio Zwetsbal en ik weet dat dit soort initiatieven altijd gewaardeerd worden. Uiteraard ben ik samen met William weer op pad gegaan voor de clipopname. Deze keer zijn we bij een aantal radiostations langsgegaan en hebben daar prachtige beelden geschoten’.