WARE – “Seaside”

Ok, je kinderen kunnen al aardig voor zichzelf zorgen. Je professionele carrière gaat prima. Maar dan. What’s next? Je gaat met wat jongens bij elkaar zitten om een beetje muziek te maken. En voor je het weet ontstaat er een sound waarin alle muzikale invloeden terugkomen uit de tijd dat er nog geen grijs in je haar zat.

Brit Rock, New Wave, Electro. Na een jaar van creatieve explosies is daar het eerste podium. Piepklein en met een zeskoppig publiek. Super enthousiast. Dat wel.

Een week later wordt je geboekt als voorprogramma voor China Crisis. Wat? Ja! China Crisis. De band die in de jaren tachtig/negentig enkele grote wereldhits op z’n naam schreef en nog steeds in Europa en de USA voor volle zalen speelt…

Tijd voor het debuutalbum. Zelf opgenomen, gemixt en gemasterd samen met grote vriend Youtube. Op naar Spotify. Een dag voor de release komt er een mailtje. ‘Electric’ staat in de New Alternative playlist!!! Hoe dan?! Sta je opeens tussen bands als Editors en Flaming Lips. En dan komt de single opeens uit de radio… Electric is meer dan 350x gedraaid bij 15 lokale zenders en staat op ruim 75.000 streams.

Het Leidse WARE (afgeleid van de woorden hardware en software) werd geboren in 2018 en bestaat uit Bas van der Krogt, André van der Wolf en Eric Dietz. De mannen van WARE schrijven en produceren alle songs in eigen beheer. Naast muziek is video een belangrijk onderdeel in hun werk.

De vorige single ‘Someday’ werd goed ontvangen en ook stonden de heren in het voorprogramma van Inge van Calkar. Nu is er dan de nieuwe single ‘Seaside’. Een fijne warme positieve popsong met een (na)zomerse feel.

Seaside beschrijft het verhaal van een ontmoeting aan zee. Een gekoesterde herinnering aan een zomer waar je zonder weemoed aan terug denkt. Een moment voor altijd ingesloten.

De sound van Seaside zou je kunnen omschrijven als ‘Chris Isaak on the Beach’ met hier en daar een vleugje Bowie. Gemixt door WARE, gemasterd bij Abbey Road in Londen.