Roxeanne Hazes schrijft kinderboek ‘Grapje’.

Pesten is geen grapje! Dat ervaart Ziva, een zebra zonder strepen, meteen al op de eerste schooldag. Wat Ziva ook doet om in de smaak te vallen, klasgenoot Leeuw blijft treiteren.

De andere klasgenoten lachen met hem mee en zo wordt het pestgedrag van Leeuw steeds erger. Totdat Ziva, met hulp van buurvrouw Uil, ingrijpt en de klas een verrassende ontdekking doet. Roxeanne Hazes (29) heeft dit prentenboek over pesten geschreven.
Het prentenboek ‘Grapje!’ is vanaf 12 tot en met 25 september verkrijgbaar bij Kruidvat.
Dit boek, met illustraties van de prijswinnende Vlaamse illustratrice Ann de Bode, gaat over Ziva, een zebra zonder strepen. Voor dit boek ben ik een samenwerking aangegaan met de stichting Stop Pesten Nu
In het audioboek dat ze heeft ingesproken voor het speciale lesmateriaal dat naar aanleiding van haar boek is ontwikkeld voor de groepen 1 t/m 4. In 2022 is het thema van de Week Tegen Pesten: ‘Grapje! Moet toch kunnen?!’