Oranjekraker richting WK voetbal lijkt een prooi voor De Dikdakkers te worden

Het lijkt De Dikdakkers te lukken om een absolute hit in de richting van het WK voetbal te scoren. Afgelopen week werd het nummer opgenomen en insiders voorspellen dat het partyduo goud in handen heeft. “Het is absoluut een dikke feestplaat geworden,” klinkt het enthousiast. ‘Volgens kenners zou het weleens dé meezinger van het WK kunnen worden.

Rondom wedstrijden van Oranje is er geen ontkomen aan. Altijd en overal valt wel ergens het oranje feestgeluid van De Dikdakkers te horen. Toch werd nimmer de nummer één positie bereikt en daar kon dit jaar weleens verandering in komen. Met Jan Keizer van voormalig BZN als schrijver én bedenker vloeide er een meezinger van jewelste uit de pen. Beide mannen kunnen bijna niet wachten om het nummer ten gehore te brengen. ‘Voor de wedstrijd van Nederland tegen België gaan we de clip opnemen bij café Los in Amsterdam, waarna op vrijdag 21 oktober de presentatie volgt bij Herberg ’t Plein in Meppel. Tot dat moment moeten we geduld betrachten, maar dat valt niet mee.’

Hoewel er op dit moment al volop wordt gespeculeerd over de titel van het nummer, blijft het bij De Dikdakkers stilte voor de oranje storm. “Die houden we nog even geheim”, lacht het zingende tweetal. “Wij vinden het zelf een topnummer en insiders zijn dezelfde mening toegedaan. Eind oktober gaan we die hooggespannen verwachtingen invullen. We hebben er nu al zin in’.