Nederlandse band komt na bijna 40 jaar weer bij elkaar.

Het legendarische Sneeuwbal Trio komt na 39 jaar weer bij elkaar. De Gronings-Drentse band van de grote hit Adé Kleine Paloma treedt op 22 oktober op tijdens het Tukker FM Tentfeest in Borger.

Het Sneeuwbal Trio bestaande uit Koos Hindriks (zang en gitaar), Dick van der Woude (zang en accordeon) en Jan Brongers (drums) was in de jaren zeventig en tachtig enorm populair met Nederlandstalige en Groningse nummers. Zo traden ze regelmatig op in het tv-programma Op volle Toeren van Chiel Montagne. Adé Kleine Paloma haalde in 1977 de 23-ste plek in de Nederlandse Top 40.
Ede Staal vertaalde begin jaren tachtig speciaal voor het Sneeuwbal Trio zijn eigen Engelstalig nummer ‘I’m in the blues’ in het Gronings. De band kreeg zo succes met ‘Ik heur de blues’. Het drietal ging in 1983 uit elkaar, maar hun populariteit is de band nooit verloren.

Afgelopen jaar stonden ze nog op plek 327 van de Groninger Top 1000. ‘We zijn schijnbaar populairder dan wij ooit gedacht hadden. Nadat we stopten hebben we veel aanvragen gehad om toch een keer weer te spelen,’ zegt Hindriks.
Op eerdere aanvragen ging de band nooit in, maar een kop koffie met Eddy Mensink van het piratenfestival bracht ze op andere gedachten. ‘Hij is ongelooflijk betrokken bij het Nederlandstalig lied,’ aldus Hindriks. ‘En kwam met de goeie woorden’.

Het Sneeuwbal Trio is nu hard aan het oefenen voor het aankomende concert. Ze hebben zelfs een zangcoach en zanglessen genomen. Ook de outfits voor het optreden zijn al aangeschaft. ‘We hebben bij Simsalabim in Groningen nostalgisch jaren ’70-kledij teruggevonden,’ vertelt Hindriks.
Of er in de toekomst nog meer concerten aankomen, weet de zanger niet, maar ‘nieuwe orkestbanden heeft de band al wel laten maken.’

Bron RTV NOORD