DICHT BIJ MIJ – Nieuwe single van Karina Coors

In 2021 kondigde Karina Coors een nieuw album aan waarop niet eerder uitgegeven nummers van componist Roland Serpierre zouden staan. Hij contacteerde haar hier zelf voor en deed het aanbod de nummers in een gedeeld arrangement uit te brengen.

De Lieve Liefde werd als single begin december 2021 een eerste vrucht van deze samenwerking. Er werd verder gewerkt aan een 12-tal nummers, doch helaas overleed Roland op 15 februari 2022, waardoor het ganse project na een periode van rouwen met de erfgenamen (zijn familie) moest worden bijgestuurd. Hoewel zowel zijn echtgenote als kinderen 100% achter Karina staan, bleek de administratie niet vanzelfsprekend waardoor een nieuwe release tot nader order moest worden uitgesteld. Maar zie: het is uiteindelijk toch in orde gekomen en bij deze stelt Karina trots haar nieuwe single DICHT BIJ MIJ voor. Een nummer dat haar terug bij haar muzikale roots brengt: een jazzy popsong waarbij de invloed van big band niet ver te zoeken is. De tekst is van de hand van Theo Scheveneels en vertelt het verhaal over herinneringen aan een jeugdliefde die de ware bleek (en blijkt) te zijn… Het begon allemaal op de schoolbus… Met de start van het nieuwe schooljaar bijzonder toepasselijk. De muziek werd geschreven door Roland Serpierre in een arrangement van Dan Ellery. Producer Johan Engels stond samen met Karina in voor de finale afwerking van de compositie. Uitgegeven in eigen beheer met promotionele ondersteuning en radio-plugging door Geert Hakze