Glenn Robbins gaat met nieuwe single ‘Laten we gaan knallen’ Nederland veroveren

De uit België afkomstige entertainer Glenn Robbins probeert met z’n nieuwe single ‘Laten we gaan knallen’ naast België ook Nederland verder te veroveren. Glenn startte in 1989 met zijn muzikale carrière en bracht in de jaren ’90 een 6tal platen uit, waarvan 3 op vinyl.

Op een gegeven moment kwamen er andere dingen op z’n pad met als gevolg dat hij stopte met zingen. In 2019, vlak voordat Covid19 zijn intrede deed, lanceerde hij weer een single. Deze kreeg door alle ellende niet de aandacht die de plaat verdiende. Naderhand is dat allemaal ingehaald en werd deze plaat uit de vergeethoek gehaald. Inmiddels heeft hij z’n zinnen gezet op een hernieuwde carrière die zowel in België als in Nederland voeten in de aarde moet krijgen. Speciaal hiervoor is Glenn een samenwerking aangegaan met Ronald Visch van RoodHitBlauw producties.
Opvallend is ook dat Glenn besloot om het nummer in de studio van Hans Aalbers op te laten nemen door producer Arjan Venemann. ‘Ik werd door tekstschrijver John Collee benaderd en hij stuurde me een 5tal liedjes op die hij bij mij vond passen. Omdat ik mezelf bestempel als zeer kritisch, bleven daar 3 tracks van over, waaronder ook ‘Laten we gaan knallen’. Het bleek dat deze single in 2015 ook al eens was uitgebracht, maar vanwege te weinig promotie is deze plaat niet echt van de grond gekomen. Omdat ik er graag een eigen draai aan wilde geven heeft Arjan de tekst op sommige punten aangepast met Belgische woorden. Ook het arrangement is onder handen genomen en past beter bij deze tijd. Ik hoop echt dat de feestknaller wordt opgepakt door de Nederlandse en Belgische radiostations’, aldus Glenn.

Voor Ronald Visch is het ook een hele uitdaging om een artiest naast Nederland ook in België te promoten. Zowel Ronald als Glenn hebben er alle vertrouwen in. Als dit een succes gaat worden zal het in ieder geval niet bij deze single blijven. Op het podium is Glenn echt van alle markten thuis. Hij kijkt vooraf altijd naar het publiek en maakt dan een lijstje met nummers die hij gaat zingen. Ieder optreden van deze 52jarige zanger is daardoor altijd anders.