Zanger Henkie (van “Lief klein konijntje”) is overleden.

De zanger Henk Leeuwis, beter bekend als Henkie, is gisteren overleden in Amsterdam. Henkie scoorde in 2006 met zijn ‘Lief klein konijntje’, dé zomerhit in Nederland en België. Henk is 77 jaar geworden.

Zijn zoon Marco liet dit op Facebook zojuist weten;

Lieve mensen bij deze wil ik jullie laten weten dat gisteravond helaas mij pa is overleden .Henk Leeuwis oftewel henkie . Hij was niet alleen mijn pa maar ook mijn allerbeste vriend . Er komt een zware tijd aan en ik zal hem ongelooflijk gaan missen .
Pa
Ik hou van je en rust zacht .
Het idee voor het liedje  “Lief klein konijntje” kreeg Henkie op een trouwfeest waar zijn zoon Marco dj was, “Glory glory halelujah” in een soort ‘kinderlied-jasje’ gestoken.
In 2006 scoorde hij er een enorme zomerhit mee. Na de single  “Lief klein konijntje” volgden er nog singles als “Mijn goudvis” en “De fiets van Piet z’n pa”.