Hans Bakker – Rikketikketik

Tijdens een zoektocht op internet om muzikale ideeën op te doen kwam Hans Bakker het Spaanse nummer ‘El Teke Teke’ van Carlos Vives, Black Eyed Peas, Play-N-Skillz tegen. Omdat deze stijl Hans wel aansprak ging hij hiermee naar producer Frank Verkooyen met als doel hiervan een Nederlandstalige versie te laten maken.

Die uitdaging ging Verkooyen natuurlijk graag aan. Femke Reuvers kreeg de vrije hand om een tekst te schrijven en daar is ‘Rikketikketik’ uitgerold. Hans is in ieder geval heel erg blij met dit opvallende zomerse lied dat in je hoofd blijft hangen. Het is wel even heel iets anders dan z’n voorgaande uitgebrachte autobiografische single ‘Zij zijn mijn grootste geluk’. Dat was geen plaat voor op de bühne en dat kun je van ‘Rikketikketik’ niet zeggen. Die knalt van alle kanten.