De Zware Jongens willen er niet over praten….

Met hun nieuwe single breken de Zware Jongens met een traditie. Al hun eerdere singles waren Nederlandstalig (met af een toe een uitstapje naar het Fries) maar de nieuwe single is Engelstalig.

“I don’t want to talk about it” was een hit voor Rod Stewart in 1977. In dat jaar was één van de Zware Jongens tijdens de Sneekweek als toetsenman van de ZigZagBand te beluisteren in café ’t Ouwe Vat. Daar werd het nummer ongeveer 25 keer per avond gespeeld en de hele kroeg brulde het refrein uit volle borst mee.

Grappig feit is dat in datzelfde café ook de hit “Dikke Lul” van de Dikke Lul Band is ontstaan. (ja ook met Arie) De andere Zware Jongen, Fokko Dam is een bekend verschijnsel op de Sneekweek. Jarenlang zette hij de Sneekweek met zijn Blauhuster Dakkapel op zijn kop. Ook “I don’t wan to talk about it” stond op het repertoire.

Nu, inmiddels 45 jaar later, hebben de Zware Jongens besloten, mede op aandringen van Omroep Gelderland DJ Eric vd Berg, om een moderne feestversie van deze Rod Stewart klassieker te maken. Niet alleen werd er een feestversie opgenomen, ook een hardstyle versie zag het levenslicht. Niet alleen tijdens de Sneekweek, maar ook op alle andere feesten in het land zal dit nummer het ongetwijfeld goed doen.