De nieuwe single van PETER EN DE VOS – Ben jij het

Peter en de Vos werd opgericht net voor de corona-crisis. Tijdens de lockdown werkten ze noodgedwongen aan een intimistisch programma en brachten in 2021 op die manier de EP ‘Alles gaat voorbij’ uit. Ze mochten deze EP in verschillende radioprogramma’s in Nederland voorstellen waaronder De Taalstaat bij Frits Spits.

Vandaag zijn ze bezig aan een tweede plaat die ietwat gespierdere arrangementen zal laten horen: Nederlandstalige muziek geschikt voor festivals.

Ben jij het is de eerste song waarbij de band terug keert naar het originele doel: een arrangement voor een full band met een pop-reggae inslag. De tekst doet je nadenken, de muziek doet je dansen.
Ben jij het is, net zoals alle andere songs van Peter en de Vos, opgenomen in Studio NCP. Compositie, productie en arrangement: Peter en de Vos. Alle instrumenten, behalve basgitaar (Adam Woodie Vandenhaute) en tenorsaxofoon (Luna Boone): Peter Boone.