Ray Smith – Ik voel me vrij

Toen op 24 februari dit jaar de oorlog in Oekraïne begon en de weken daarop de beelden op het nieuws verschenen, kreeg het woord ‘vrijheid’ een extra dimensie voor Ray, maar uiteraard ook voor vele anderen.’Ik voel me in Nederland vrij, je kunt hier in principe doen wat je wilt en je mag zijn wie of wat je wilt.

Je wordt niet beperkt door een oorlog, maar we krijgen er allemaal onbewust toch mee te maken via alle social media. Ik bedacht toen de titel van de nieuwe single ‘Ik voel me vrij’. Daar heb ik de tekst een beetje op gebaseerd. Niet perse over de oorlog en het leed, maar juist over de mooie dingen waar het met vrijheid over gaat: vrolijkheid, liefde, een vogel in de lucht, de zon die je verwarmt, de wind voelen, je leven kunnen leven zoals jij dat wilt etc. Een luchtige tekst maar allemaal zaken die al deze mensen in een oorlogsgebied moeten missen en zo hard nodig hebben’, meent Ray.